Thomas Eriksson

Är 40 år och från Eskilstuna, utbildad inom fordonsteknik och bilplåt. Har jobbat en hel del som mekaniker men också som arbetsledare inom lås och larm samt som fordonsvärderare på ett försäkringsbolag.

– Närmast före utbildningen jobbade jag ett år som andreman på teknikkonsultföretaget Bjerking, med väldigt varierade arbetsuppgifter – alltifrån att ta asfaltprover till att köra olika riggar.

– Privat är jag mycket intresserad av mekanik och framför allt att bygga om och sätta min egen prägel på mina båtar och bilar. Har även renoverat ett hus och gillar att resa, närmast blir det Mexiko.

– Har två barn som är hos mig varannan vecka och då är det rätt bra fart, så de andra veckorna får jag och sambon passa på att njuta.

Isuf Iseni

– Jag är 40 år och kommer från Kosovo. Gick ut natur- och vetenskapsgymnasiet där 1996 och läste svenska för invandrare, SFI, i Helsingborg 2007.

– Jag har jobbat som tältmontör för ett eventföretag, varit arbetsledare inom bygg och anläggning och i fem år kört lastbil med olika gods och verktyg.

– Innan dess jobbade jag med kakel och klinker, först som hobby men sedan som jobb i tre år och hann med många badrum och kök.

– Mitt modersmål är albanska men jag har lätt för språk och gillar att lära mig nya andraspråk – hittills har jag lärt mig svenska, tyska, engelska och bosniska.

– Som person har jag inga stora drömmar om att bli någons idol eller så, men jag tycker om att vara till hjälp och att se andra bli glada av att ha mig i sin närhet. Jag hatar rasism och sabotage.

Rodear Ahmad

– Kommer från Syrien där jag i åtta år jobbade på det statliga oljebolaget som oljetekniker, med borrning som specialkompetens. Skulle gärna vilja jobba med något liknande i Sverige. Under min militärtjänstgöring fick jag behörighet för luft- och bränsleanalys inom flyget.

– Som person är jag självgående, flexibel, lyhörd, stresstålig, kommunikativ och trivs med att jobba strukturerat och med eget ansvar.

– När jag är ledig spelar jag gärna fotboll eller tennis, umgås med familjen och mina vänner samt läser böcker.

Shawn Jones

– Jag är 20 år och har bott i Sverige i åtta. Mitt modersmål är engelska och det har gått ganska fort att lära sig svenska. Jag bor i en villa i Karlshamn med mina föräldrar, en bror och två systrar – men hoppas snart kunna flytta till egen lägenhet.

– Jag har jobbat som kock, servitör, golvslipare, säljare och i en fabrik som gjorde t-shirts.

– Privat är jag aktiv, gillar att träna, umgås med vänner, se på film och fika. Jag ger alltid 110 procent i det jag ger mig in på och försöker ta om mig själv både fysiskt och mentalt för att kunna fokusera på det jag gör. Mina vänner skulle säga att jag är snäll och lojal och alltid är där när de vill ha hjälp med något.

Markus Wanér

– Är 31 år och kommer från Växjö. Jag har väktarutbildning, truckutbildning och är även dykinstruktör. Efter gymnasiet jobbade jag en del i byggsvängen och sedan en tid på olika privata yachter vid Rivieran och i Italien. Väl hemma i Sverige igen jobbade jag först som budbilschaufför och sedan med larmförsäljning.

– Jag upptäckte utbildningen till brunnstekniker via en annons på Facebook. Efter att ha kollat lite fakta på nätet kontaktade jag Geotec för att få veta mer om utbildningen och själva yrket – och bestämde mig för att söka.

– På fritiden tycker jag om att bygga. Har bland annat byggt en bastu för tio personer, ett utomhuskök, ett trädäck och lite annat vid huset. I övrigt gillar jag att träna, umgås med vänner och att resa.

Patrik Rosenblad

– Jag bor på Gotland men kommer ursprungligen från Stockholm. Har teknisk utbildning med datainriktning och är även utbildad testare med inriktning på mjukvara. Har jobbat med diamanthåltagning och som brandskyddstekniker.