Arbetsmiljö: Nu kommer utbildningen på webben

Webbutbildningen i arbetsmiljö för borrtekniker, som vi berättade om i somras, kommer att lanseras till årsskiftet.

– Efter att både Swemin och FAB beslutat att gå in och stödja utbildningen kunde vi höja ambitionsnivån och bland annat arbeta med en illustratör, säger Joakim Hjulström på Borrföretagen.

Utbildningen igenom arbetsmiljöns alla aspekter. Dels rent fysiska aspekter, dels roller och ansvarsområden på en arbetsplats. Den riktar sig till alla i branschen men i första hand till borrtekniker som arbetar ute vid riggarna.

Utbildningen belyser olika risker kring borriggen, specifikt kompressor och borraggregat. Skyddsutrustning, ordning och reda och brandrisker är andra delar som tas upp i utbildningen

– Nu finns en färdig och lättanvänd plattform; ett enkelt system som bland annat kan skicka ut diplom efter fullgjord utbildning men även hantera betalningar. Tanken är att utbildningen ska vara gratis för medlemsföretagen men att utomstående betalar för sig, säger Joakim Hjulström.

Pedagogiska bilder

Illustratören har försett utbildningen med pedagogiskt bildmaterial och dessutom har kopplingen till lagstiftningen gjorts tydlig.

– Varje gång det hänvisas till en bestämmelse så kan man klicka upp den aktuella lagtexten.

Joakim Hjulström menar att utbildningen tar max en dag att genomföra, men att den som jobbar fokuserat och intensivt kan klara av den på ett par tre timmar.

Funkar i mobilen

– Den fungerar på alla plattformar, alltså även mobiltelefoner. Så man måste inte sitta vid en dator utan kan göra en bit i taget i sin smartphone när man har tid över, säger han.

Lansering kring årsskiftet alltså. Men redan finns planer på att bygga vidare på utbildningen:

– Vi vill till exempel gärna få in filmer också. Dessutom planerar vi för en funktion med inloggning med Bank-ID, vilket kommer att göra att utbildningen kan kopplas till ID 06, säger Joakim Hjulström.

Text: Jörgen Olsson

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.