Borrbranschen har en viktig roll i miljö- och klimatarbetet

PÄR MALMBORG, VD BORRFÖRETAGEN

På de flesta borrarbetsplatser pågår planeringen för fullt inför sommarmånaderna och samtidigt pågår en planering för hur Sverige ska bli ett mer hållbart och klimatsmart samhälle. I Borrsvängens andra nummer har vi satt fokus på miljö och klimatarbete, där borrbranschen spelar en viktig roll. Innan jag går vidare på temat vill jag tacka alla medlemmar och leverantörer som gjorde det digitala årsmötet till en mycket trevlig och lyckad tillställning. Ett extra stort tack till alla leverantörer och medlemmar om ställde upp och presenterade er verksamhet. Mer om årsmötet finner ni senare i numret framför er, där ni kan ta del av tekniska kommitténs och leverantörernas presentationer. Missa inte detta!

Borrsvängen inleder med Borrteknikerutbildningen som för många av eleverna är vägen till ett första eller nytt jobb. En viktig del av förberedelsen inför det kommande jobbet är deras praktik som börjar i höst och vi efterlyser redan nu intresse för att ta emot elever. Först och främst är det praktikplatser i Stockholm och Uppsalaregionen, i närheten av borrteknikerutbildningen som vi är intresserade av, men vi tittar även på möjligheter i andra delar av landet. Hör gärna av er till kansliet om ni har en praktikplats att erbjuda.

Ett ämne som ständigt är aktuellt är säkerhet på våra arbetsplatser. Det är viktig att vi alla tar del av de lärdomar som presenteras i redogörelsen från vårens arbetsplatsolyckor i detta nummer. Allt för att likande olyckor i framtiden ska kunna undvikas.

Tillbaka till Borrsvängens tema där vi ”borrar” lite djupare när det gäller alternativa bränsle, kommande elektrifiering och hur andra branscher arbetar med att bli klimatsmarta. Timingen på temat kunde inte varit bättre med tanke på Ernströmgruppen och Formicas inträde i borrbranschen. Det är tydligt att borrbranschen har ett starkt varumärke inom miljö- och klimatarbete och redan nu ser vi tydliga signaler på att hållbarhet och klimatsmarta branscher premieras när det gäller investeringar. Borrbranschen har helt klart en viktig roll att spela när det gäller miljö och klimatarbete och Borrsvängen har valt ta att pulsen på hur medlemsföretag och leverantör arbetar med frågorna. Vi tittar även i kristallkulan för att förstå kommande hållbarhetsarbete och hur arbetet till en klimatpositiv framtid ser ut.

Kristallklart är att borrbranschen kommer att vara en viktig pusselbit i omställningen.

Jag passar på att önska er alla en trevlig sommar och håller tummarna att vi ses på Brunnsborrardagen den 2–3 september.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *