Malmberg tog största ordern

Sara Malmberg, vd för Malmberg Borrning. Foto: Lars Owesson

Malmberg kommer under året att genomföra en totalentreprenad för en komplett geoenergiinstallation till flerfamiljsfastigheter i Jordbro i Stockholm, rapporterar Energinyheter. 1 100 lägenheter samt ett antal lokaler ska förses med värme och varmvatten med hjälp av geoenergi.

135 energibrunnar borras ner till 355 meters djup. Fem värmepumpcentraler prefabriceras enligt Malmberg system EnerGeo, som innebär att prefabricerade centraler dockas med energibrunnar och fastigheternas värmesystem. Den sammanlagda installerade värmepumpeffekt blir 2,3 MW och den beräknade energibesparingen, i förhållande till dagens fjärrvärmedrift, är cirka 66 procent eller 8 00 MWh, som motsvarar gratisenergin från berget.

– Ytterligare en stor order för oss visar att vårt erbjudande inom geoenergi till fastighetssverige ligger helt rätt i tiden. Att få detta förtroende till att utföra en av Sveriges kanske största bergvärmeinstallationer för bostäder vinner alla på, inklusive vår miljö, säger Sara Malmberg, vd för Malmberg Borrning.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *