Nya tider för Borrföretagen

Borrföretagen har under vår och sommar haft fokus på den nya organisationen och söker nu en vd för att utveckla organisationen vidare. – Arbetet var planerat till årsskiftet men eftersom personal på kansliet har sagt upp sig har vd-frågan blivit prioriterad, förklarar t f förvaltningschef Mats Rosman.

Under sommaren har Borrföre- tagens affärsutvecklingschef och tidigare Geotecs vd Johan Barth sagt upp sig, liksom Joakim Hjulström, teknisk kommunikatör. – I och med de här personalförändringarna börjar vi delvis om på ny kula. Samtidigt har vi säkrat det löpande arbetet genom att både Johan och Joa- kim är knutna till oss framöver genom konsultavtal, säger t f förvaltningschef Mats Rosman.

Johan Barth kommer att jobba i f lera olika pågående projekt, bland annat borrteknikerutbildningen, Svenskt Geoenergicentrum och vara behjälplig att lämna över till den nya vd:n. Joakim Hjulström kommer att bistå i andra projekt som uppbyggnad av Borrtekniker.se samt uppdrag för Svenskt Geoenergicentrum. Rekryteringen av en ny vd för Borrföretagen har börjat och redan i somras blev det klart att Svenskt Geoenergicentrums tekniska expert Signhild Gehlin tar över som vd för den verksamheten.

– Det är två viktiga pusselbitar för att gå vidare. Vi hoppas kunna ha en ny vd för Borrföretagen på plats någon gång strax efter årsskiftet, förklarar Mats Rosman.

En framtidsbransch

Den nya vd:ns främsta uppgift blir att forma och ta den nya organisationens nästa steg i utvecklingen. Eller som det står i platsannonsen:

”Vi söker dig som vill verka inom en framtidsbransch, vi söker dig som vill både påverka och samverka, som söker en plattform för att göra det. Som VD för Borrföretagen får du en unik möjlighet att stärka borrentreprenörsbranschen och samtidigt verka för en hållbar framtid!”

Mats Rosman tror starkt på både branschen och Borrföretagen som organisation.

– Organisationsstrukturen och att fördela samt balansera personalens arbetsuppgifter har varit en utmaning i sig under året. Pusselbitarna har nu börjat sätta sig och jag upplever att alla parter börjar bli tillfreds med sina roller och arbetsuppgifter. Tidpunkten är mogen för att en vd ska tillsättas.

Löper på under hösten

Några ytterligare förändringar av verksamheten är inte planerade under hösten.

– Det är viktigt att den nya vd:n får bygga sin organisation utifrån sitt arbetssätt och sina idéer, men klart är att vi även framöver fokuserar på medlemsnyttan och rekrytering av ytterligare medlemmar.

Dominika Rydel fortsätter i sin roll som jurist och administrativ chef och Johan Andersson är kvar som administratör. Mats Rosman leder processen.

– I den här situationen har jag närmast fått en tillförordnad vd-roll, utan att det är det i formell mening. Min roll är att vara vår ordförande David Johansson och styrelsen behjälplig att implementera de beslut som fattas samt efter bästa förmåga balansera de förändrade arbetsuppgifter som uppstått för personalen i Borrföretagen.

Tack för viktiga insatser

Mats Rosman passar samtidigt på att tacka Johan Barth och Joakim Hjulström för deras insatser för Borrföretagen.

– Johan Barth har varit en stor tillgång i organisationen, med fina idéer om framtiden och en vass politisk tunga vilket lett till en närvaro i den politiska debatten. Han har valt att lämna organisationen på egen begäran. Branschen har verkligen ett stort tack att ge honom för det han bidragit med, sitt brinnande intresse för branschen och det arbete som han utförde i tidigare Geotec och Svenskt Geoenergicentrum.

– Joakim har varit en mycket uppskattad kollega, med kloka inslag och ett stort tekniskt kunnande och intresse. Hans arbete var ett välkommet tillskott till Geotecs organisation. Joakim har även hjälpt till med diverse utredningar och en del arbete för Svenskt Geoenergicentrum. Joakim vill nu prova sina vingar som konsult och vi finner honom på Sweco framöver.

Joakim Hjulström och Johan Barth avtackades av bland andra David Johansson och Tony Jernström från Borrföretagens styrelse vid en ceremoni i Lund.

Text: Lars Wirtén, Foto: Borrföretagen

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *