Tillsammans bygger vi branschen starkare

PÄR MALMBORG,
FD VD BORRFÖRETAGEN
FOTO: ANETTE PERSSON

Först ett stort tack till alla som medverkade under Brunnsborrar­dagen på Steninge Bruk i Märsta! Alltid lika trevligt att se så många borrare och leverantörer på en och samma plats. I dessa tider är det viktigt att vi tar oss tid att träffas och jag uppmanar alla medlemmar och leverantörer att medverka på Borrföretagens event. En stor del av föreningen verksamhet bygger på att branschen kommer samman och diskuterar, utbyter erfarenheter och knyter samarbeten på våra möten.

Från föreningens sida läggs det mycket tid på att göra eventen så lockade som möjligt, för att få så många företag som möjligt att vara med. Brunns­borrardagen hålls vartannat år och Borrföretagen jobbar ständigt med hur vi kan förbättra upplevelsen och få fler företag att delta i föreningens aktiviteter. Med hjälp av er feedback kan vi utveckla Borrföre­tagens olika arrangemang och förbättra gamla som nya sätt att umgås.

På tal om gammal så är jag numera den gamla vd:n för Borrföretagen och ni har redan börjat stifta bekantskap med Mattias Gustafsson, som tagit över. Min första tid präglades av sammanslagningen och pandemin och det är hedrande att kunna lämna över en förening som är redo att möta de utmaningar och möjligheter som finns framgent. Pandemin gjorde sitt för att göra de första stegen utmanade, men sakta med säkert har Borrföretagen hittat sin väg framåt och idag ser branschföreningen möjligheterna och växer med nya medlemmar och leverantörer.

En viktig del av vägen framåt var att Borrföretagen fick förtroendet att bli certifieringsutbildare för ABS­, AB­ och B­-borrare. Det är ett bevis på att visionen om en förening var rätt. Certifieringsutbildningen är en viktig mötesplats för alla borrande företag i Sverige, medlemmar som icke medlemmar, där borrare kan träffa varandra och även ta del av vad Borrföretagen erbjuder.

En annan mötesplats jag hoppas kommer att utvecklas är den för unga borrare där Borrföretagen planerar att ha sitt första möte den 8­9 februari 2024. Numrets tema är också ”Unga borrare och genera­tionsväxling” och Borrföretagen har en ambition att bygga en gemensam plattform för den ”yngre gene­ rationen” och visa styrkan i föreningens gemenskap. Mötet är en unik möjlighet att träffa likasinnade perso­ner i samma fas i yrkeslivet i ett roligt och avslappnat forum. Att vara borrare är ett mångsidigt yrke och det finns helt klart en spännande resa att vara med om, en resa vi kan göra gemensamt och tillsammans utveckla denna framtidsbransch.

Till slut vill säga att det har varit en ära att vara en del av borrbranschen och det känns tryggt att kunna lämna över rodret till Mattias Gustafsson som ny vd. Jag vill även passa på att hälsa Mattias hjärtligt välkommen till Borrföretagen och önska ett stort lycka till!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *