Vatten blir en allt viktigare del i samhällsplaneringen

PÄR MALMBORG, VD BORRFÖRETAGEN

Vatten har varit ett aktuellt ämne i sommar, allt från översvämningar i västra Tyskland, till vattenfyllning av nybyggda pooler eller ett hårt tryck på dricksvattnet i Simrishamn och Kivik där tankbilar åkte skytteltrafik med vatten mellan vattenreservoar och invånare. Vatten är ett älskat samtalsämne och väcker mycket känslor till liv och inte minst vattnets livsviktiga funktion, därav fokusen i detta nummer – vårt livsviktiga vatten.

Trycket på våra vattenresurser blir allt större, allt från klimatförändringar, växande städer och förekomsten av alltmer föroreningar gör att det ställs högre krav på befintliga resurser men också på att identifiera nya. Alla är vi överens att vi behöver använda vattenresurserna smart och effektivt framöver och att vi börjar tänka på ett mer cirkulärt vattensystem. Det är positivt att vattenfrågorna lyfts mer och mer och blir en naturlig del i samhällsplaneringen och att en mer långsiktig färdplan arbetas fram. En plan där vårt vatten inte tas för givet utan får den platsen vårt viktigaste livsmedel förtjänar.

Efter en lång väntan var det äntligen dags att få träffas fysiskt igen på Brunnsborrardagen. Dock av smittsäkerhetsskäl en nedbantad version, men jag skulle vilja rikta ett stort tack till alla leverantörer, medlemmar och besökare som såg till att göra Brunnsborrardagen till ett så lyckat event. Det var verkligen roligt att träffa alla och att få chansen att se intressanta branschprodukter på plats. Vi på Borrföretagen är redan i full färd med att utvärdera mässan och se till att nästa Brunnsborrardag blir ännu bättre! För er som inte kunde vara där, har vi lagt in ett reportage i detta nummer. Passa på och läs och se bilder från första Brunnsborrardagen i Borrföretagens regi.

Avslutningsvis vill jag redan nu göra reklam för nästa nummer av Borrsvängen där vi kommer att gå från vattenanalys till analys av nutiden och rikta blickarna mot post-covid. Vi planerar att dyka ned i hur branschen har upplevt de utmaningar och möjligheter som har skapats det senaste 1.5 året av pandemirestriktioner. Vi vill veta mer hur branschen har hanterat de kraftiga prisökningarna på stål och plastpriser men också hur den växande osäkerheten kring leveranstider har påverkat det dagliga arbetet. Har vi blivit mer digitala i och med pandemin och vad tycker vi egentligen om digitala möten? Tveka inte att ge er bild till Borrsvängen om vad som har ändrats sedan pandemins start och passa på att ge era synpunkter på vad som har varit de största förändringar i branschen under covid.

Trevlig läsning!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *