Äntligen var det dags för Brunnsborrardagen

Det är svårt att tro det, men senaste gången den svenska brunnsborrarbranschen fick tillfälle att mötas fysiskt var i november 2019 – när Borrföretagen bildades.

Kanske är det därför ord som ”kosläpp”, ”jättemysigt” och ”glädjeyra” hördes när medlemmar ombads beskriva känslorna när Brunnsborrardagen äntligen kunde arrangeras igen.

Brunnsborrardagen 2021 hölls den 3 september på Aronsborgs konferenshotell i Bålsta, vackert beläget med utsikt över Frösundaviken.

Att evenemanget var efterlängtat rådde det ingen tvekan om. Brunnsborrardagen var av smittsäkerhetsskäl nedbantad från två till en dag och såväl den traditionella gemensamma öppningsmiddagen som seminarieprogrammet var inställda – men en stor del av besökarna anlände redan under torsdagen för att under lättsamma former umgås på hotellet.

På fredagsmorgonen slogs portarna upp till mässan. Den var uppdelad i en inomhus och en utomhusdel med tydliga gångriktningar och ordentliga avstånd mellan montrarna, allt för att undvika onödig trängsel och folksamlingar och därmed minska risken för smitta. 23 leverantörer ställde ut på mässan och Borrsvängens utsände minglade runt på arrangemanget och pratade med några av dem.

Borrföretagens vd Pär Malmborg och ordförande Mats Rosman minglade runt på Brunnsborrardagen. Här med André Hoondert, vd för Vermeer Viking.

Vy över en del av mässområdet. För att undvika folksamlingar och trängsel var det glest mellan montrarna.

Muovitech firade Brunnsborrardagens återkomst med att bjuda på oktoberfest. Från vänster Anders Eriksson, Maria Paulsson, Marco Konontsuk och Kim Johansson festskrudade i lederhosen och dirndl.

– Det har varit 18 tråkiga månader när vi, precis som alla andra, helt saknat möjlighet att komma och visa upp oss, men nu är glädjen tillbaka. Jag hoppas att mässan och alla som är här tillsammans bidrar till att stärka Borrföretagen, sa Maria Paulsson.

En färsk branschnyhet är att André Hoondert (t h), vd för Vermeer Viking, även går in som vd för Qmatec Sweden AB.

– Det blir ett sätt för Qmatec att ha representation och en organisation på plats i Sverige. Vikten av lokal närvaro kan inte underskattas, det har inte minst de senaste ett och ett halvt åren med pandemi och reserestriktioner visat oss, säger Kjell Arild Grönås på Qmatec.

– Vi ser fram emot att jobba med återförsäljning och service av Qmatecs borriggar. I övrigt har vi ett stort sortiment som främst är inriktat på styrbar borrning för röranläggningar, säger André Hoondert på Vermeer Viking.

Scandiapumps hade med sig sin nya generation av varvtalsstyrd pump, nu försedd med tydlig display och med möjlighet till fin justering, samt med filter påkopplat. Matthew Skinner visade pumpen för intresserade besökare och kunde även visa det egna pumphuset, som levereras färdigbyggt.

Borrföretagens projektledare för Brunnsborrardagen Dominika Rydel samlade in enkätsvar om mässan. Svarade gjorde bland andra Mats Ahlberg från nybildade Anytech, som är en sammanslagning mellan Avanti Svenska Försäljnings AB och Gruse.

– Det här är första gången vi visar upp oss som Anytech och jag tycker att Brunnsborardagen är mycket positiv för branschen. Det är en mindre mässa än de internationella, men å andra sidan blir det bättre samtal och inte så stressigt och ytligt, berättade Mats för Borrsvängen.

Fr v Niklas Råberg, Jonas Bohlin och Tim Baskin.

Ett glatt gäng från DeBe, som bland annat hade med sig den nya stora samlingsbrunnen på 1200 millimeter och nya svetsvinklar för 45-kollektorer.

TEXT OCH FOTO: JÖRGEN OLSSON

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *