Borrföretagen ska ligga i framkant!

Johan Barth, Börrföretagen.

Så var vi då till slut tillsammans! Det tog tid, skall gudarna veta, men jag är övertygad om att den tiden har varit till godo.

Sedan jag kom in i organisationen Geotec för cirka 20 år sedan har jag varit med om åtminstone tre försök att gå ihop med organisationen Avanti. Så nog har det funnits en vilja alltid, men nu var tiden mogen för en riktig förändring. Det är inte omöjligt att en av de bidragande orsakerna till den nu lyckade fusionen är de generationsskiften som gjorts i medlemsföretagen.

Borrföretagen kommer utan tvekan att bli den största sammanslutningen av borrande företag i Norden, och troligen en av de största i Europa. Jag tycker att det förpliktigar. Det förpliktigar att organisationen bör ligga i framkant när det gäller kunskap om teknik, arbetsmiljö, utbildningar, kunskapsförsörjning och företagshjälp. Mycket av detta finns redan inom organisationens väggar, men nu kommer det att finnas förutsättningar för att bli ännu bättre.

Vi som arbetar inom Borrföretagen har bred branschkunskap och våra nätverk bland borrande företag, tillverkare, andra organisationer såväl nationellt som internationellt och leverantörer gör att vi kan erbjuda svar och hjälp inom många av de ämnen som vi får frågor om. Det betyder också att vi kan driva ett flertal olika frågor som direkt berör branschen. Även våra kontakter med myndigheter och departement har över tiden stärkts och idag samarbetar Borrföretagens organisation med ett flertal instanser. Det kan ni som medlemmar vara stolta över!

I grund och botten kommer medlemmarna i forna Avanti och Geotec att känna igen sig i den verksamhet som Borrföretagen kommer att driva. Det nya grafiska utseendet skickades ut i början av december och kommer att implementeras efter hand hos Borrföretagens medlemmar. Från själva organisationen skall vi också försöka att genomföra förändringen så fort som möjligt. Borrsvängen är en av de trycksaker som kommer att få nytt utseende. Däremot har inte redaktionen hunnit att till detta nummer göra förändringen, så tidningen ser lite ”blek” ut jämfört med tidigare. Låt oss se det som ett grafiskt ”mellannummer” utan att ge intrycket att tillhöra endera part!

Borrföretagens medlemmar, cirka 110 stycken allt som allt, tillhör en församling företagare som sysslar med några av hörnstenarna i samhällsbygget; rent vatten, hållbara energisystem och säker samhällsbyggnad. Det är en fin och stark organisation som verkar för framtiden!

Johan Barth, Borrföretagen

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *