En tid av många första!

PÄR MALMBORG, VD BORRFÖRETAGEN

Stor optimism, framåtanda och ett enormt kunnande är sådant jag associerar med branschen efter min första månad. När ni läser detta har Borrföretagens första digitala medlemsmöte och första digitala leverantörsmöte avklarats, vi blickar fram emot fler digitala möten under våren och självklart har vi en förhoppning om fysiska möten efter sommaren. Brunnsborrardagen, 2–3 september blir en första chans för medlemmar och leverantörer att träffas igen och vi på kansliet jobbar för fullt för att alla detaljer ska falla på plats. Först och främst håller vi tummarna att pandemin ska släppa sitt grepp och vi kommer noggrant att följa branschutvecklingen under året och sätta ert intresse i första hand.

Borrsvängen är en fantastisk resurs för hela branschen och numret ni har framför er är fullspäckat med intressant läsning där värmeväxling i mark är i fokus. Jag vill även lyfta fram att den nya utbildningen till
borrtekniker drar igång nu i slutet på mars och en ny kull borrare kommer att utbildas. Hör gärna av er till kansliet om ni vill engagera er i årets utbildning.

Mitt första arbetsplatsbesök och utbildning blev en geoenergibrunn i Täby. Ni kan läsa mer om det på sidan 6 och jag fick verkligen blodad tand av att se branschen från första parkett. Vikten av att träffa medlemmar och leverantörer är ännu mer aktuell i dessa pandemitider när det fysiska mötet är begränsat. Min aspiration är att genomföra så många besök jag kan hos medlemmar och leverantörer, antingen fysiskt eller digitalt nu under min första tid. Så tveka inte att höra av er om ni har förslag på besök eller vill föreslå ett digitalt möte.

Borrbranschen är verkligen en framtidsbransch som förstår vikten av att se framåt, men också behovet att blicka bakåt. Organisationer som förstår sin historia fattar bättre beslut om sin framtid. Med det sagt vill jag tacka för allt det arbete som har gjorts i Borrföretagen 2020 med sammanslagningen, men också för allt det arbete som har utförts av mina föregångare – de har satt branschen först och lagt grunden till det vi har idag.

Min viktigaste prioritet under 2021 är att fortsätta arbetet med att sätta borrbranschen först och utveckla Borrföretagen till en bättre och mer dynamisk organisation. Trots alla utmaningar i pandemins spår finns det en stark framtidstro i branschen och jag ser fram emot många berikande samarbeten under 2021. Mycket arbete ligger framför oss men kom ihåg att tillsammans är vi alltid starkare.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *