Exceptionell situation kräver att vi skyddar avtalen noga

PÄR MALMBORG, VD BORRFÖRETAGEN

Vi lever i en omvälvande tid. Efter två år med en pandemi har vi nu krig i Europa och som en av konsekvenserna rusar bränslepriser och elpriser och sätter press på vår bransch. Detta är naturligtvis inte jämförbart med det fruktansvärda som händer i Ukraina och Borrföretagens tankar går till alla ukrainare. Vi har en exceptionell situation på grund av kriget och fokus i detta nummer är det höga elpriset som är en av många faktorer som påverkar branschen nu. Energipriserna kommer att fortsätta vara en stor osäkerhetsfaktor och i skrivande stund har vi de högsta bränslepriserna någonsin i Sverige. Smärtgränsen är redan nådd när det gäller priserna på drivmedel och Borrföretagen kommer att noggrant följa de stödpaket som regeringen har lovat att förbereda. Det är därför extra viktigt att i dessa tider att skydda sig i den mån det går vid offerter och ha med klausul om prisjusteringar. Kom ihåg att ni alltid kan höra av er till Borrföretagens kansli angående avtalsfrågor så hjälper vi till. I dessa tider är det viktigt att vi som bransch stöttar varandra och tar del av de resurser som finns.

Jag vill tacka alla leverantörer som presenterade sig och gjorde den digitala leverantörsdagen till en lyckad tillställning. Jag tror alla närvarade lärde sig massor om de fantastiska produkter och tjänster som erbjuds genom Borrföretagens kanaler. Ni kommer även att märka några förändringar i detta nummer av Borrsvängen och från och med nu kommer vi att presentera en avtalsleverantör lite närmare. Först ut är Värmdöpumpen och vi kommer i fortsättningen att alternera så att alla avtalsleverantör får chansen att synas lite extra. Vi listar också nu alla avtalsleverantörer tillsammans med medlemmarna sist i tidningen så att det är lättare att se vilka leverantörer som är knutna till Borrföretagen.

Det digitala mötet är ett flexibelt verktyg för att få ut information på ett smidigt sätt och teamsmötet är ett utmärkt sätt att komplettera det fysiska mötet. Borrföretagen kommer att fortsätta med de digitala mötena även efter pandemin, inte minst lunchseminarier och nästa event är det SGU som presenterar.

Vi kommer samtidigt återgå till att träffas fysiskt igen. Nytt datum för årsstämman är den 19–20 maj i Stockholm och vi ser fram emot att äntligen få ses. Detta är något som vi alla har längtat efter och vi vill verkligen samla alla borrföretagare för att ni ska få ta del av vad som händer i föreningen, samverka och utbyta erfarenheter. Kort och gott, under två dagar bygger vi gemenskap, blir inspirerade och umgås!

Trevlig läsning!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *