Finska Poratek gjorde Sverige

Delar av den stora finländska delegationen på NordDrill 2017 i Jönköping.

Den finska branschföreningen Poratek styrde sin medlemsresa till Sverige. Besök på NordDrill och i gruvan under Sickla i Stockholm stod på programmet.

– Det blev en intressant, givande och lyckad resa på de flesta sätt, summerar föreningens ordförande Jimmy Kronberg.

Det blev ett par tre intensiva dygn för den 46 personer starka finska delegationen. Man kom med buss från Stockholm på torsdagsmorgonen och fick en heldag plus avslutande branschfest på Elmia. Både entreprenörer och leverantörer fanns med bland de 46.

– Det är ett ganska bra tvärsnitt av den finska branschen. Vi har ungefär 20 entreprenörer som medlemmar. Sedan finns det ungefär lika många till som vi hoppas få med i föreningen med tiden, säger Jimmy Kronberg.

På NordDrill fick Poratek en egen föreläsning om djupborrning av Atlas Copco.

– I övrigt hade vi inget särskilt program den dagen utan vi minglade på mässan. Personligen gillade jag det jag såg, det var kanske inga stora nyheter men man lär sig alltid något. Det hade varit roligt med några fler olika riggar på utomhusdelen, men det som fanns var bra, säger Jimmy som efterlyser ett  tydligare inslag från grundläggningssidan till kommande mässor:

– Här i Finland har vi inte skilda organisationer, som jag nu förstått att det är i Sverige. Jag jobbar för att få med fler finska grundläggare i Poratek, säger han.

Under fredagen begav sig Poratekgänget till Stockholm. Där det blev studiebesök i den industrihistoriska gruvan under köpcenterkvarteret Sickla i Nacka, innan färden gick hemåt igen.

Text och foto: Jörgen Olsson

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *