Geotecs Åremöte: Nyttiga dagar i inspirerande vintermiljö

Årets vintermöte förlades till Åre vars pister bjöd på fin skidåkning.

Med mötet i Sälen under mars månad 2018 färskt i minnet, återsamlades Geotec i vintermiljö. Men denna gång i lite mer alpint stuk i form av Åre och på välkända Totts Hotell.

Även om inte det sagolikt vackra vädret kunde återskapas från Sälen, bjöd utsikten från hotellet till vackra vyer och anläggningen erbjöd fantastiskt fin skidåkning för de som ville.

På programmet stod två viktiga punkter; dels tryckluftsproblematik och dels konsumentjuridik.

Tryckluftsfrågorna behandlades med utgångspunkt från den tragiska olyckan och deltagarna fick göra riskanalyser och diskutera olika problemområden, men också lägga förslag på åtgärder för att förbättra arbetsmiljön med hänsyn till säkerheten. Det möte som Geotec bjöd in till med leverantörer och tillverkare fungerade som ett bra avstamp för diskussionen, och det var uppenbart att ämnet engagerade.

Entreprenörer och leverantörer i engagerade arbetsmöten kring bland annat ansvar och säkerhet.

Konsumentfrågor

Många konsumenter hör av sig till Geotec med olika frågor. Ofta handlar det om vem som har ansvaret när något går fel, för det gör det förr eller senare. Hur duktig och samvetsgrann man som entreprenör än är.

Genom att använda många av de fall där Geotec har hjälpt både konsumenter och entreprenörer genom åren, blev det en väldigt bra diskussion med hög igenkänningsgrad. Samtalen mynnade bland annat ut i att föreningen skall uppdatera mallarna för konsumentavtal.

Spännande info om geoenergi

Signhild Gehlin från Svenskt Geoenergicentrum genomförde i vanlig ordning en utmärkt föreläsning om vad som händer när man inte kommer ner till önskat djup när man borrar för energi. Hur kompenserar man egentligen för korta borrhål? Den som inte var där, får vänta ett tag, men det ligger nära till hands att det kommer en publikation från Svenskt Geoenergicentrum så småningom. Men det kan löna sig att komma på medlemsmötena. Där presenteras informationen först!

Bröderna Johansson från Finspång budade hem Muovitechs samlingsskåp.
Pengarna gick till Barncancerfonden.

Trevliga och nyttiga dagar

Ett nytt och mycket uppskattat grepp stod Muovitech för. Det samlingsskåp som de hade använt i sin utställning, auktionerades ut strax innan den gemensamma middagen. Bröderna Johansson från Finspångs Brunnsborrning lade det högsta budet och summan gick oavkortat till Barncancerfonden.

De som hade Åreskutans backsystem i tankarna, kunde få sitt lystmäte stillat efter genomförd konferens. Var man inte lagd på det hållet, fanns även möjlighet till hundspann eller skoterfärd. Oavsett vilket, var det en värdig avslutning på några väldigt trevliga och nyttiga dagar i Jämtland.

Text: Johan Barth Foto: Johan Andersson

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *