Här är våra blivande borrtekniker

Utbildningen av nästa kull borrtekniker är i full gång. Årets elever har redan hunnit med teoristudier i bland annat geologi och hydrogeologi, borr- och brunnsteknik samt påbörjat körutbildningen för C-kort.

Efter förpraktiken, som alla elever genomgått för att kunna avgöra om borrbranschen verkligen är något för dem, startade utbildningen till borrtekniker den 4 april. Vid tidpunkten för tidningens utgivning är eleverna igång med svetsning och fortsatta körlektioner. Utbildningen fortsätter, med ett kort uppehåll under veckorna 29 och 30, hela sommaren då det blir praktiskt fältutbildning i bland annat geoenergi- borrning, pumpteknik och plaströrssvetsning.

Borrsvängen presenterar som brukligt årets elever – kanske är någon av dem din blivande kollega i vår viktiga bransch?

Mats Karlsson

Mats Karlsson

Mats Karlsson, Uppsala
Har jobbat som grafiker, inom ren- hållning och har C-kort. Fritiden spenderas med familjen samt med träning och teknik. Förpraktiken gjorde Mats på Borrspecialisten i Stockholm.

 

Jan Ingvast

Jan Ingvast

Jan Ingvast, Uppsala
Jan har lång och bred erfarenhet från anläggningsarbete och har bland annat arbetat med el och avlopp, trädgård, större byggen, asfaltläggning och med ingrävning för bergvärme. Han är maskinist med behörighet för hjullastare, grävmaskin, traktorgrävare och motorkap samt har BE-kort.
Fritiden tillbringar antingen med att pyssla med bilar, i skogen eller på skjut- banan. Förpraktiken gjordes på Veidekke.

 

Anders Holmgren

Anders Holmgren

Anders Holmgren, Stockholm
Är välutbildad inom byggbranschen. Kommer till utbildningen närmast från ett vikariat som bantekniker på Dalabanan. Fritiden tillbringas helst i naturen med barnen – det blir många helger ute i skog och mark. Anders gjorde sin förpraktik på Björksätra Brunnsborrning.

 

Maenard Montes Gonzales

Maenard Montes Gonzales

Maenard Montes Gonzales, Härnösand/Uppsala
Har jobbat med montering av reklamskyltar och solfilm på fönster. Är van vid fysiskt arbete och är nyfiken på jobbet som borrare. Vill hitta en ny yrkesidentitet. Maenard spelar både gitarr och basket och gjorde förpraktiken på Veidekke.

 

Magnus Jansson

Magnus Jansson

Magnus Jansson, Uppsala
Har en bakgrund inom sälj och marknad. Har sökt sig till utbildningen tack vare ett stort teknikintresse och en vilja att jobba utomhus. Magnus har fru och två barn, har tävlat i ishockey och motocross, gillar mountainbike och alpinskidåkning och tillbringar somrarna i en stuga i skärgården med familjen. Magnus gjorde sin förpraktik på Styrud.

 

Dag Andersson

Dag Andersson

Dag Andersson, Uppsala
Har flera års erfarenhet med logistikarbete från Ikea och ser målet med borrteknikerutbildningen som ett sätt att skaffa sig en tydlig yrkesfärdighet att satsa på. På fritiden spelar Dag futsal och umgås med vänner. Han är konstintresserad och har ett stort djurintresse. Förpraktiken gjorde han på Styrud.

 

Eric Rolfsson

Eric Rolfsson

Eric Rolfsson, Höör
Har gått bygg- och anläggningsprogrammet på gymnasiet och jobbat som timanställd på HP Borrningar i Klippan. Söker sig till borrbranschen eftersom han vet att det är ett roligt och spännande yrke, dessutom med goda framtidsutsikter. Fritiden ägnas till stor del åt bilen – att köra den eller fixa med den.
Eric gjorde förpraktiken på HP Borrningar.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *