Hardab är årets leverantör i Geotec

Under Geotecs årsstämma presenterades mottagaren av det prestigefyllda priset Årets leverantör. Det blev Hardab som fick det, och vd Bosse Sjöberg tog emot det tillsammans med sonen Anton.

– Det känns förnämligt att få det här priset. Vi jobbar vidare med nya innovationer som ska förbättra brunnsborrarnas miljö, säger Bosse Sjöberg till Borrsvängen.

Motiveringen lyder:

Bosse och Anton Sjöberg, nöjda mottagare av priset som Årets leverantör. Foto: Jörgen Olsson.

Hardab AB får priset som Årets leverantör för att de envetet under många år utvecklat ett rörhanteringssystem som underlättar vardagen för borrarna och som bidrar till en bättre arbetsmiljö och god ekonomi.

– Ja, vi har jobbat hårt i många år och då känns väldigt bra att få den här bekräftelsen. Vi såg tidigt arbetsmiljöproblemet med att lyfta borrör och uppfann och patenterade vårt rörhanteringssystem. Nu, när borrningarna blir djupare och rören tyngre, märks det att systemet har fått genomslag.

Uppåt 90 procent av Hardabs produktion av borriggar går utomlands, främst till övriga Europa, Nordamerika och länder på den afrikanska marknaden.

– Vi hoppas såklart att vi ska få sälja fler maskiner i Sverige. Just nu arbetar vi med nästa generation, som ska lanseras nästa år. Där räknar vi med att komma med nyheter som ytterligare förbättrar brunnsborrarnas arbetsmiljö, säger Bosse Sjöberg.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *