Äntligen kunde vi samlas igen!

PÄR MALMBORG, VD BORRFÖRETAGEN

Det var en fantastisk känsla att hälsa alla medlemmar och leverantörer välkomna till Borrföretagens årsstämma i

Stockholm den 19–20 maj. Som vi på kansliet hade längtat och äntligen kunde vi som förening arrangera en fysisk årsstämma. Det var extra roligt att uppslutningen var så stor, där över 50 företag och närmare 100 personer bidrog till att göra evenemanget till en så lyckad tillställning. Borrföretagen är i högsta grad en levande förening och utan de fysiska träffarna har vi som branschorganisation inte kunnat leva fullt ut! Det är därför så viktigt att vi fortsätter att träffas, samverkar och utbyter erfarenheter och sist men inte minst har kul. Stämman är ett av de viktigaste möten en förening har och det är där vår framtida verksamhet planeras och beslutas, så ett stort tack till alla er medlemmar som engagerar sig i föreningen.

Mötet illustrerade även vilken stark vilja det finns att tillsammans driva branschen framåt och stämmans två dagar lockade fram många intressanta diskussioner. Borrföretagen har en stor uppgift i att driva branschens nyckelfrågor och samarbetet med SGU och Svenskt Geoenergicentrum kring att ta fram en guide till de kommunala handläggarna gällande geoenergi är ett steg i rätt riktning. Det var även väldig upplyftandet att se det branschviktiga arbetet och medlemsnyttan som Svenskt Geoenergi presenterade, inte minst den pinfärska statistiken. Siffror som framför allt visar på den stora nytta geoenergi gör i klimatarbetet.

I detta nummer är HR och rekrytering i fokus. Ett ämne som är väldigt aktuellt i dessa dagar där många företag upplever att det blir allt svårare att rekrytera kompetent personal. Tidigare skulle man vara glad om man hade ett jobb. Så funkar det inte längre och unga vill idag jobba med något som intresserar dem. Vi som branschorganisation har en viktig funktion att fylla genom att göra yrket mer synligt, men också genom att skapa förutsättningar i branschen för att kunna attrahera arbetskraft. En viktig del i det arbetet är utbildning av borrtekniker och årets elever är redan i full gång med att lära sig yrket. I vanlig ordning så presenterar Borrsvängen årets elever – kanske är det någon av dem din blivande kollega i vår viktiga bransch?

Snart dags för sommar och jag ser hur regnet drar bort och solen tittar fram utanför kontoret, vilket
får en att fundera på vilken av SGU:s prognoser över grundvattnet som kommer att gälla i år. Svaret har vi i Borrsvängen nummer 3 och till dess får jag önska en fin sommar och en god semester.

Trevlig läsning!

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *