”Det gällde att agera snabbt”

För Kenneth Eriksson på Tärnsjö Brunnsborrning ställdes frågan om generationsväxling på sin spets för ett och ett halvt år sedan, när han fick ett cancerbesked.

– Jag fick veta att jag hade cancer i bukspottkörteln. Därifrån finns det ingen väg tillbaka, så det gällde att agera snabbt, säger han.

Vi ska genast berätta att beskedet visade sig vara falskt alarm. Men under de tre månader det tog att konstatera att diagnosen var felaktig och att cystorna på körteln berodde på en fel­ medicinering som enkelt kunde justeras, hade Kenneth, då 57 år, och hans familj hunnit komma överens om framtiden för företaget.

– Det gick fort, men nu är det gjort. Vi tog en lördag och samlades hela familjen, sambo och fem barn. Läget verkade ju vara akut då och det var en jättejobbig diskussion att ta upp. Man vill ju tro att man är odödlig, berättar Kenneth Eriksson.

Resultatet blev att Kenneth skänkte hela rörelsen till sambon och till äldsta sonen Rasmus. Rasmus hade redan job­bat i firman en tid och inget av de andra barnen var intresserade.

– Tre av dem är etablerade med annat och har sina egna karriärer. Yngsta dottern är 15 och tanken är att hon ska kunna köpa in sig senare om hon vill. Någon juridisk expertis tog vi inte in, men revisorn var med så att allting skulle bli rätt.

Rasmus och Kenneth Eriksson på Tärnsjö brunnsborrning.

TEXT: JÖRGEN OLSSON FOTO: PRIVAT

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *