Satsa på kärnan för att utvecklas

Foto: André de Loisted

Årets sista nummer av Borrsvängen sätter fingret på något som är viktigt för borrföretagen, nämligen företagandet och inte minst utvecklingen av företagen. Inom vår bransch har vi exempel på företag som har gått från ett fåmansföretag till en koncern med flera hundra miljoner kronor i omsättning. Fantastiska resor!

Även om det inte är en målsättning för alla, visar det ändå att med vilja och struktur går det att vara med och utveckla en av de viktigaste instanserna i ett samhälle –småföretagen. Det är ni som bygger Sverige! Det är ni som stora skattebetalare och fundamentala arbetsgivare som smörjer maskineriet vi alla är en del av.

Och i takt med att samhället i stort utvecklas och växer, bör företagen följa med. Att då satsa på kärnan i företaget – styrelsen – och ge den en möjlighet att planera och lägga strategier, kan vara ett sätt. Det är en av anledningarna till att Borrsvängen tittar lite extra på styrelsearbete och ledarskap!

Som av en händelse hade Geotec samma fokus när årsstämman gick av stapeln i november. Att få inspirationsföreläsningar av den karaktären i ett nätverk bestående av andra duktiga företagare, kan vara just den spark i sidan som krävs för att ta steget och faktiskt göra det som behövs.

Året 2018 kommer gå till historien som ett av de torraste åren på länge. Belastningen hos borrentreprenörerna är hård och vad 2019 har att erbjuda vet vi naturligtvis inte. Men inom organisationen vet vi att det innebär en utbildningsomgång av borrtekniker i Uppsala och att vi tillsammans med Avanti ytterligare fördjupar arbetet med att bilda en organisation. Det senare är ett intressant och lovvärt projekt. Mycket talar för att den årsstämma som Geotec nyss hade, var den sista i organisationens drygt 40-åriga historia. Nästa gång kommer det troligen att vara en årsstämma med en ny organisation som innebär fler medlemmar, större nätverk, starkare organisatoriskt och med kraftigare möjlighet att påverka. Med all sannolikhet kommer vi också att ha det dubbelt så roligt!!

Det ser vi fram emot. Men först en välbehövlig julledighet efter ett intensivt år.

God jul!

Johan Barth, vd Geotec

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *