Anders Bjurling och Anders Persson

Värmdöpumpen: Branschprofiler med prylar och idéer på lager

Gedigen kunskap, närhet till kunderna, stort lager och ett aktivt arbete med att skapa skräddarsydda lösningar.
Så beskriver sig Värmdöpumpen när de ombeds förklara framgångsresan som startade 2009 men som har rötter tillbaka till 1960-talet, då Anders Perssons pappa startade företaget.

Anders Persson och Anders Bjurling är sedan många år välkända profiler i den svenska borrbranschen. 2009 blev Bjurling delägare i företaget.

– Jag och Anders gjorde i stort sett samma sak; vi sålde samma typer av produkter men till olika kundgrupper. Vi hade fått en idé som vi trodde på och ville göra något tillsammans, säger Anders Persson.
En viktig milstolpe för Värmdöpumpen är 2012, då man flyttade från de sedan länge urvuxna utrymmena i Bredäng till dagens stora lokaler i Huddinge. I ett slag fick man en industrifastighet på 8 000 kvadratmeter, varav 1 500 inomhus.

– Det var jättestort och viktigt för oss och gav oss helt nya möjligheter att ta emot varor och hålla lager. Det är så vi vill jobba och fungera – kunderna ska veta att vi har det de söker hemma, säger Anders Persson.
Anders Bjurling fyller på:

– ”Just in time” är inget för oss. Vi har båda två jobbat så länge med detta nu att vi har väldigt stor kunskap om våra kunder och deras behov. Inte minst vet vi vilken typ av produkter det brukar vara bråttom med och anpassar såklart vår lagerhållning efter det, så vi har hela gården full av rör, slang, kronor och hammare.

Anders Bjurling och Anders Persson

Kontakten med branschen viktig

Alla som varit på event och mässor i regi av Borrföretagen eller någon av organisationens föregångare vet att Värmdöpumpen alltid är på plats och att det brukar vara händelserikt kring deras monter.

– Vi vill ju inte bara komma med en rollup. Vi har så enormt mycket grejor och vi ser till att alltid ha så mycket som möjligt med oss. Folket i den här branschen gillar att kunna känna och klämma på verktyg och utrustning, säger Anders Persson.

– På branschträffar och event är alla samlade, folk är avslappnade och det blir en chans för oss att inte bara visa upp prylar utan också att få veta vilka problem som borrarna har och vilka produkter och lösningar som behövs, säger Anders Bjurling.

Egna uppfinningar

Det sistnämnda för oss in på ett annat av Värmdöpumpens signum; att skapa egna kundanpassade lösningar. Det är Anders Bjurling som är firmans ”uppfinnarjocke”.

– Vi har bland annat tagit fram en egen slangvinda och egna blandningskärl. Vi har egna borrlock och samlingsrör och en del andra produkter som utvecklats genom åren, just genom närkontakten med branschen och förståelsen för vad det är kunderna behöver, berättar han.

– Vi säljer också väldigt många kompletta pumppaket, som är anpassade exakt som kunden vill ha dem, till exempel vad gäller kabellängd, specifika kopplingar eller ventiler. Det är sådant som underlättar och det uppskattas, säger Anders Persson. Man har även en verkstad för att renovera borrhammare.

– Det är en service som uppskattas av borrare i Stockholmsområdet, de vet att de kan komma till oss och fixa hammaren om de plötsligt får stopp, säger Anders Bjurling.

Nya ägare ger trygghet

Vid årsskiftet såldes företaget till Muovitech. Verksamheten kommer att drivas vidare som vanligt i ett separat bolag.

– Den stora skillnaden blir styrkan i att ha Muovitech i ryggen. Projekten blir bara större och större och med dem ökar kraven på varje del i leveransen. Det blir en trygghet både för oss för våra kunder, säger Anders Bjurling och Anders Persson.

TEXT: JÖRGEN OLSSON FOTO: ANETTE PERSSON

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.