Hon tar över på Muovitech

Susanna Häyry är ny koncernchef för Muovitech. Efter sex år i företaget, senast som ekonomichef, har hon nu det övergripande ansvaret för Muovitech International Group.

Susanna Häyry, nybliven koncernchef för Muovitech. Foto: Johan Barth

– Som koncernchef ska jag koppla verksamheterna i våra olika länder ännu tätare tillsammans och driva hela företaget framåt, säger hon till Borrsvängen.

Hon ser fram emot att skifta perspektiv – från det strikt finansiella till det mer marknads- och kundorienterade:

– Det finns väldigt mycket kunskap ute i våra bolag på olika håll i världen. Jag känner en väldig entusiasm inför möjligheten att samla den kunskapen och omsätta den i nya applikationer och produkter.

Möta behoven bättre

– Det är också väldigt roligt att få djupdyka i tekniken, berättar Susanna Häyry som när intervjun görs befinner sig på workshop på Geoenergidagen.

Muovitech finns i Finland, Sverige, Polen, Beneluxländerna, Storbritannien, USA, Norge och i Spanien.

– De geologiska förutsättningarna kan skilja ganska mycket, men samtidigt är många av behoven ganska lika. Jag känner en stor trygghet i att vi har både väldigt kundorienterade och praktiskt fokuserade tekniker och gedigna teoretiska kunskaper. Min roll blir att översätta och samla ihop det vi kan, för att möta kundernas behov ännu bättre.

Text: Jörgen Olsson

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *