Geotec på Geofluid i Piacenza

Den 4-7 oktober arrangerade Geotec en mässresa till Geofluid-mässan i Piacenza, Italien. Mässan har anordnats vartannat år sedan 1978 och firade i år sitt 40-årsjubileum.

Där samlas leverantörer och entreprenörer som arbetar inom brunns- och grundläggningsborrning, geoenergi, geoteknik och geofysiska undersökningar. Utställningsytan är cirka 12 000 kvadratmeter utställningsyta inomhus och 18 000 kvadratmeter utomhus. Här samsas borriggar, kompressorer och betongpumpar för återfyllning av borrhål med borrhammare, brunnsfilter, borrhålssonder, georadarutrustning för att nämna en del. Att fredagen bjöd på strålande solsken och 25 grader varmt hjälpte till att hålla stämningen på topp medan nyfikna besökare kryssade mellan de olika utställarna.

Över åren har mässan gått från att framför allt vara en nationell företeelse till att locka fler och fler internationella besökare och utställare. Förra gången, 2016, lockade mässan fler än 10 500 besökare, varav 75 procent var italienare och resterande 25 procent kom från 83 olika länder. Det återstår att se hur årets fördelning blev, men med en delegation på omkring 50 personer var Geotec väl representerat.

Lauri Vannas (tv) är ny kontaktperson på GWE, här med Geotecs Johan Andersson. Foto: Joalim Hjulström

”Svenska” leverantörer visade upp sig

Bland de leverantörer som verkar i Sverige syntes bland andra Mincon, Muovitech, Eurodrilling center (återförsäljare för Comacchio) och GWE German Water and Energy group.
Muovitech visade upp sitt nya system för övervakning av borrhålslager. Varje slinga förses med en temperaturgivare som sedan kan avläsas via olika gränssnitt, exempelvis en app. Att se temperaturen i varje kollektor möjliggör snabb och effektiv injustering, samt övervakning och provning av funktion.
I GWEs monter visade Lauri Vannas med kollegor upp bland annat produkter för vattenbrunnar och grundvattenövervakning. Företaget säljer även en stor mängd andra produkter för geoenergisystem och borrning.
Förutom besök på mässan fick deltagarna njuta av en guidad tur genom Milano. Dessutom besök och middag på vingården il Mosnel samt en båttur på Como-sjön med strandhugg och middag i byn Bellaggio.

Text: Joakim Hjulström

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *