Qmatec har stora förhoppningar på Drilltech

Qmatec etablerade inledningsvis ett samarbete med Sandvik i Sverige, men båda parter enades ganska snart om att gå skilda vägar.

Kjell Arild Grønås, vd Qmatec.

– Vi tittade vidare på vad som fanns i Sverige och upptäckte Drilltech, som känns som en perfekt matchning, både när det gäller timingen och sett till Örjans och Urbans kompetens och erfarenhet, säger Qmatecs vd Kjell Arild Grønås till Borrsvängen.

– Vi har ju tidigare varit konkurrenter. Det betyder att vi har en gemensam grund, som kommer till nytta nu.

I Sverige kommer man att fortsätta använda namnet Nemek för riggarna.

– Det är ett väletablerat namn som det inte finns anledning att ändra på. Varumärket blir Nemek medan koncernen bakom heter Qmatec, säger Kjell Arild Grønås. Han betonar det betydelsefulla i att Drilltech kommer att arbeta med både brunnsborrning och grundläggning:

– Riggar för grundläggning har utvecklats starkt hos oss och står nu för mer än hälften av vår omsättning i Norge. Det är ett segment som vi tror väldigt mycket på även i Sverige, säger han.

Siktar på att bli ledande

Försäljningen av Nemekriggar har gått tillbaka i Sverige. Sedan Qmatec kom in som ägare för tio år sedan har totalt ett 30-tal maskiner gått till Sverige.

– Men innan dess såldes väldigt många under en lång följd av år. Jag vet att många svenska borrare har äldre Nemekriggar som de gör allt för att hålla liv i. Nu tar vi tillsammans med Drilltech sikte på att ta tillbaka vår gamla position som en av de ledande leverantörerna.

Text: Jörgen Olsson

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *